Belastingaftrek met de EIA, bekijk de energielijst 2018

De EIA is een subsidieregeling voor ondernemers die willen investeren in duurzame technieken en het toepassen van duurzame energie in hun onderneming. Weet u dat er voor deze Energie-investeringsaftrek in 2018 totaal 147 miljoen beschikbaar is? Ook verlichting zit in deze regeling, zoals te zien op de Energielijst 2018 van de RVO over LED-verlichting.

Meer over de regeling

De regeling is een fiscale regeling. Als u investeert in energiezuinige technieken en duurzame energie met de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). EIA levert u gemiddeld 13,5% voordeel op. Daarnaast zorgen energiezuinige investeringen ook voor een lagere energierekening.

Fiscale aftrek krijgt u voor duidelijk omschreven investeringen (specifiek), maar ook voor maatwerkinvesteringen (generiek) die een forse energiebesparing opleveren. U kunt 54,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Dat kan bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Deze investeringen staan omschreven als ‘bedrijfsmiddelen’ op de Energielijst 2018.

Meer weten, aan de slag met duurzame verlichting?

De RVO heeft een handige infographic.

Komt u er zelf niet uit? Vraag ons gerust of neem contact op met Katoele Subsidie Experts. Zij hebben alle subsidiemogelijkheden in beeld en veel ervaring met subsidietrajecten die te maken hebben met energie en duurzaamheid.

Muller Licht duurzame kantoorverlichting