Buitenverlichting: comfort en veiligheid

Nu het ’s avonds weer vroeg donker is, krijgen wij veel vragen over buitenverlichting. Maar wat is er eigenlijk allemaal mogelijk op dit gebied? Veel bedrijven en particulieren vinden het belangrijk dat hun bedrijfspand of woonhuis ’s avonds mooi uitgelicht is. Dit geeft een bepaalde sfeer aan het geheel, of draagt er juist aan bij dat bijvoorbeeld een reclame-uiting goed zichtbaar is. Ook kan het een overweging zijn om juist vanuit een gevoel van onveiligheid het vastgoed te verlichten.

Combinatie sfeer en veiligheid

Onze adviezen zijn er veelal op gericht om bovenstaande vraagstellingen te combineren tot een sfeervol en veiligheids-verhogend totaal plan. Zo is het vaak mooi om de voorzijde van een pand sfeervol te verlichten met bijvoorbeeld grondspots van Bega en de achterzijde juist heel functioneel met wandarmaturen van Disano. Ook als het gaat om parkeerplaatsen vinden wij het erg belangrijk dat de verlichting zowel mooi is qua uitstraling, maar ook het gevoel van veiligheid verhoogt. Een balans van decoratieve en functionele armaturen stellen wij vaak voor.

Buitenverlichting schakelen

Het schakelen van buitenverlichting kan ook op verschillende manieren. Zo kan de verlichting worden geschakeld met een schemerschakelaar, of juist door een sensor die aanspringt wanneer iemand zich op het desbetreffende terrein begeeft. Ook de integratie van deze armaturen in een gebouwbeheersysteem behoort tot de mogelijkheden.

Ook op zoek naar mooie buitenverlichting? Bel of stuur ons een e-mail.