Portfolio: Kantoor

Project: Kantoor in de kop van Overijssel

Vraagstuk

Dit bedrijf heeft ervoor gekozen haar kantoren te gaan uitbreiden. Door de architect is een plan gemaakt waarin lijnenspel en strakke duurzame materialen de boventoon voeren. Ook is er veel glas toegepast, wat maakt dat het geheel er ruimtelijk en fris uitziet. Voor ons was het zaak om zoveel mogelijk het plan van de architect als leidraad te gebruiken voor het ontwerp van het verlichtingsplan.

Oplossing

Door zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van de opdrachtgever, zijn we tot een zeer strak en modern verlichtingsplan gekomen. De toegepaste armaturen lopen in lijn met de houten afwerking zoals deze op de wanden zijn geplaatst. Deze LED profielen zijn als opbouw uitvoering geplaatst, dit benadrukt het lijnenspel des temeer. In de gangen is gekozen voor een hoog rendement LED downlighter, met een niet verblindende inkijkhoek. Deze prachtig vormgegeven kantoren zijn een lust voor het oog, en wij zijn ook erg trots op het eindresultaat.

Voor meer informatie en vragen…

0591 634550

info@mullerlicht.nl

Project: Kantoor landschapsbeheer Drenthe te Assen

Vraagstuk

Onze kantoren zijn te donker en wij willen betere werkplekverlichting. Wij vinden een heldere frisse verlichtingskleur belangrijk.

Oplossing

Door gebruik te maken van werkplekspecifieke verlichting hebben we voor iedere werknemer een zo aangenaam mogelijk werkklimaat kunnen realiseren. De verlichting hangt met staaldraden aan het plafond en kan per medewerker hoger of juist lager worden gehangen. De inkijkhoek van de lichtbron in deze pendelarmaturen is zeer zacht en de toegepaste afscherming zorgt voor een egale lichtverdeling. Ander voordeel van deze oplossing is dat het armatuur zowel direct als indirect haar licht uitstraal. Dit geeft zowel een specifiek als algemeen goed lichtbeeld voor de verschillende ruimtes en werkplekken. Voor de spreekruimte en vergadertafel hebben we een wat meer speels en rond armatuur gekozen. Dit zorgt voor een duidelijke scheiding tussen tussen werk- en overlegplaats.

Website: Landschapsbeheer Drenthe

Project gemeentehuis Emmen

Vraagstuk

Het gedateerde raadhuis van de gemeente Emmen was nodig toe aan een opknapbeurt. Het door de architect bedachte plan behelst zowel renovatie, nieuwbouw en herbestemming van het complete gebouw. Door de opdrachtgevers zijn duidelijke eisen gesteld aan alle verlichting, die voor zowel kantoren, overlegruimten, kantines, toiletten, ontvangstruimten en raadzaal duidelijk zijn omschreven. Aan ons de schone taak, om samen met de adviseurs, architecten, installateur en gemeente Emmen tot een mooi resultaat te komen.

Oplossing

De wens van de architect was om zoveel mogelijk een lijnenspel te creëren. De openbare ontvangstruimten zijn daarom allemaal voorzien van doorlopende lichtprofielen, die onafgebroken door de plafonds in deze ruimtes lopen. In de kantoren is gekozen voor stroken-verlichting, met goede reflectoren die niet verblinden en voor een zachte lichtopbrengst zorgen. Alle interne verkeersruimten zijn voorzien van downlighters, die afgewisseld in het rond of in een vierkante uitvoering zijn gemonteerd. Het zogenaamde bruggebouw heeft een aantal eye-catchers, in de vorm van een rok. Alle verlichting is voorzien van sensoren, om zowel bij aanwezigheid alsmede via daglichttoetreding in de ruimte te schakelen, dan wel te dimmen.

Website: Gemeente Emmen

Snel naar een portfolio: wonenwinkelindustrieschoolhorecakantoorzorg